(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Švestkový táč
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 1 kostka kvasnic (42 g), 13 lžiček krystalového cukru, 2 vejce, 150 ml oleje, špetka soli, 2 lžičky skořice (já dávm jednu), švestky, drobenka
Postup přípravy
Mléko ohřejeme aby bylo teplé (ne horké), a do něho nasypeme cukr (ne všechen tak pět lžiček) a rozdrobíme kvasnice. Do mísy dáme mouku, zbytek cukru, osolíme, přidáme skořici, olej a vejce. Až kvasnice vzejdou, přilijeme kvásek a vypracujeme vláčné těsto, nemělo by být příliš tuhé, raději řidší. Těsto necháme nakynout. (já nechávám tak hodinku) Dva plechy vyložíme papírem na pečení a na každý kydneme doprostřed polovinu nakynutého těsta. Rukama ho rozprostřeme po celém plechu (když si ruce pořádně potřeme olejem, těsto se na ně vůbec nelepí). Na těsto naskládáme půlky švestek řeznou stranou nahoru, posypeme drobenkou a upečeme dorůžova (180°C, 15 - 20 minut).
drobenka: 100 g másla, 150 g hrubé mouky, 150 g cukru krupice, (na oba plechy dělám drobenku z dvojité dávky)
drobenka: 100 g másla, 150 g hrubé mouky, 150 g cukru krupice, (na oba plechy dělám drobenku z dvojité dávky)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé